dissabte, 18 d’abril del 2009

Tercer dia del taller de descoberta de l'entorn natural d'Aiguaviva...

ROCAMARE


El divendres 17 d'abril vam tornar al bosc però aquest cop per tal d'estudiar els animals.


Només d'arribar-hi vam esmorzar i vam tenir una estoneta per jugar pel bosc. Alguns nens i nenes van aprofitar per buscar espàrrecs...




Després d'esmorzar, buscar espàrrecs i jugar vam escoltar les explicacions d'en Pep amb molta atenció. Ens va explicar que els animals deixen rastres que amb paciència podem arribar a descobrir.

Per exemple si trobem un cau amb teranyines o amb herbes a l'entrada voldrà dir que allà ja no hi viu cap animal. Per la mida del cau podem intuir quin animal s'hi pot amagar.

També vam parlar de les petjades i ens va ensenyar a diferenciar les de gos amb les de guineu.


Ens vam dividir amb els mateixos grups que el dia anterior i vam buscar caus, petjades, caques, ous, larves... i vam omplir les fitxes del dossier que teníem.



Després de buscar rastres i omplir les fitxes vam fer l'ENIGMA FINAL. L'enigma final consistia a descobrir l'animal que tenia en Pep amagat. Els i les alumnes havien de treballar en grup fent preguntes. En Pep només podia respondre SI o NO. L'alumnat amb menys de 20 preguntes havia d'endevinar l'animal que amagava.

Al principi ens va resultar difícil treballar en equip i les preguntaves no acabaven de ser prou encertades. Algunes de les preguntes que es van fer són:
- Viu a l'hemisferi nord? Si.
- Es vertebrat? No.
- És un insecte? No.
- És un aràcnid? No.
- És una serp? No.
- Té closca? Si.
En total es van fer unes 10 preguntes... i la resposta era.....


EL CARGOL



Vam tornar a l'escola, vam dinar i a la tarda vam fer la síntesi dels tres dies treballant i descobrint l'entorn natural d'Aiguaviva.
Vam aprendre moltes coses i ens ho vam passar molt i molt bé! Moltes gràcies Pep ens ha agradat molt tot el que ens has ensenyat!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada